mandag 28. februar 2011

Lasagne...

Laget meg en herlig lasagne i går. Den var jo så klart for lavkarbo men den er kjempe god for alle. En kan bare koke noe pasta ved siden av til de som spiser det å servere en salat etter ønske til....

Tynne skiver squash erstatter lasagneplatene.... Fant oppskriften i Allers, så har jeg bare endret litt slik jeg vil ha den...



250 g kjøttdeig
Løk
1 boks med hakkete tomater
1-2 ss tomatpure
Krydder etter ønske
1 1/2 squash
1 boks cotte cheese eller creme fraiche
2 dl raspet ost

  • Varm ovnen til 175gr.
  • Lag kjøttsaus av kjøttdeig, tomater, tomatpure, løk og krydder. Brun kjøttdeig og løk, ha i resten. La det små koke i 5-10 min.
  • Skjær squashen i tynne skiver på langs.
  • Bland cottage cheese og ost sammen. Eller creme fraice og ost. Legg squash, kjøttsaus og osteblanding i to lag.Stek i ovnen i ca 40 min., til lasagnen har fått en fin farge.
Server med en god grønn salat, urter og litt dressing.
Skal resten av familien ha så server med pasta og brød til dem....

Bon Appetit!



Skoledag for meg nå... Ha en flott dag alle sammen!

Klem Gry



Ny uke...

Har alle hatt en flott helg? Det har jeg. Rolig men alikevel har det skjedd litt. Lørdagen hadde jeg med jentene mine å besøkte min kjære sister. Kjempe kosi. Kvelden koset vi oss med biff i heimen, og tv titting.
Søndagen kom Gitze, gulle til mormor Mari , min kjære svigersønn og Frøya (voff voff) til middag. Kjempe kosi. Hadde reinsdyrskav til middag og vaffler til kaffen. En perfekt søndag.
 Er så glad at vi flyttet tilbake når vi gjorde så vi får glede oss sammen med familien, barn og barnebarn, når vi vil:-) Er så umetteligt glad i alle sammen!

I dag har jeg vært ute å passet lille Mari litt så Gitze kunne få gjøre noen ærend. Jeg trener vel ikke si jeg kooooset meg, hihi:-)





Søndagsbodet dekket..


De ble hvite krokusene:-)


Ha en flott ettermiddag...

Klem Gry

torsdag 24. februar 2011

Noen ide...?



Som adventskalender til Malin kjøpte jeg denne søte knaggrekken med 24 knagger. Kjøpte den hos Hjerterom gaver og interiør. Det er en liten butikk som ligger på Averøy. De har så masse flotte og søte ting, ja, ting og tang som vi liker så godt, hihi.:-)  Den er perfekt til kalenderen men nå ser den litt "trist" ut der den henger så fint på veggen men ingen ting henger på knaggene.....

Trenger litt hjelp! Er der noen gode ideer om hva jeg kan pynte den med?

Ellers, ha en flott kveld!

Klem Gry

onsdag 23. februar 2011

En herlig onsdag...

Dagen i dag har vært så herlig. Øreverken nesten borte.

 Onsdagen er brødbakedagen. Så fikk unnagjort det. Laget meg en herlig lunsj med lavkarbo pannekaker med skinke og ost fyll...


Så fikk jeg besøk av de herlige jentene mine!



Gulle til mormor <3


Kvelden har gått med til lesing på prøve som jeg skal ha i morgen. (så skulle vært i seng nå)
Må si jeg gruer meg til prøven, Føler meg som en liten skolejente igjen. Men det får gå så det går.

Nå er det natta!
Natti natt!

Klem Gry

mandag 21. februar 2011

Blomster...

Om jeg ikke fikk handlet bøker til meg selv i går så fikk jeg handlet blomster da... Stor koset meg når jeg kom hjem og fikk satt de opp... Pleier alltid å handle blomster på fredagen så der er friske å flotte blomster til helgen men denne fredagen  hadde jeg ikke tid så da ble det friske blomster til en ny uke.

Gåsunger!
Orkide...


Azalie...

Frisket opp morsdagbuketten
med gåsunger og noen kvister...
Denne planten har jeg tatt fram å
tørket støv av, hihi.. Det er en
oliven plante som varer evigt..

Krokus. Håper de blir hvite...
 

Ha en flott dag!

Klem Gry...


Bøker...

I dag så havnet jeg innom mammut salget. Gikk forbi å tenkte jeg måtte ta en titt å se om der var noe spennende bøker til meg. Men Nei, fant ingen til meg... men gikk ikke tomhent derfra forde.


Det går masse i prinsesser for tiden... 


Trampe boken er til barnebarne...


Denne er til min elste datter..
Små søte dikt om baby


Malin elsker Knerten så hun måtte  jo bare ha denne da...


Jeg finner nok nye bøker når jeg er ferdig med å lese de jeg har...

Klem Gry...

søndag 20. februar 2011

Funderer...

I går så klarte jeg å forstrekke noe i hoften så har veldigt vondt når jeg går å ligger, sitte er best så den flotte turdagen i dag ble foran pc´en.

 Ja, jeg funderer på hva jeg skal ha på soverommet. I dag har jeg sittet å tittet litt rundt på nette for å finne sengeteppe å gardiner. Liker det veldigt enkelt og hvit. Veggene er eggehvite og sengklærna er hvite, men lurer litt på om jeg skal brekke litt av med sengeteppe, gjerne ha det beige, lys grått eller ha det hvit. Likte veldigt godt det lys grå på bilde, så med masse puter...



Gardiner så funderer jeg på liftgardiner. Har alltid sagt jeg ikke skal ha det, fint hos andre men ikke hos meg. Men nå er det komt en lift i kjøkkene og kansje der kommer på soverommet også nå. Gardinene blir bare hengende til pynt for der er lystette rullegardiner. Jeg må ha det bek mørkt når jeg skal sove. Funderer og funderer, må nok ut å titte i butikkene før jeg bestemmer meg...

Men nå skal jeg kave meg bort til soffen å titte tv resten av kvelden...

Ha en flott søndags kveld...

Klem fra Gry

lørdag 19. februar 2011

Ha en flott lørdag...

Vi bare ønske alle en kjempe flott lørdag!

Blå himmel og solen skinner. Så får vi se hva denne dagen bringer...




Klem fra Gry...


torsdag 17. februar 2011

Tusen takk for gaven...

I går lå der en hyggelig overaskelse til meg i posten. Jeg har vunnet Give awayen som Husmor Dronninga  hadde. Den var så fint pakket inn og inni var der en søt boks til te og oppi var der en pakke med  Svart te, Earl Grey m/blå blomst. Den lukter himmelsk å smaker kjempe godt. Smaker så godt med en kopp te på kvelden etter en har pøst på kaffe hele dagen.




Tusen tusen takk kjære Kjersti, ble kjempe glad for gaven...

Klem fra Gry


onsdag 16. februar 2011

Snø, hmm....



SNØ ute... Vinteren er ikke slutt nei... Må vel bare innse at vi bare er i februar og vinteren er her enda. Men der er iallefall ei som er glad for det hvite ute, og det er Malin. Så det er bare å finne fram akebrett som hun kan ha med i barnehagen. Så blir alt så fint å rent med nysnø. Må se posetivt på det for det er ingen ting å gjøre med det...

Må bare vise sjønne rosene jeg fikk til morsdagen. De har sprettet ut så flott. En glede å se på om morningen..


Ha en flott vinterdag alle sammen...

En herlig fri dag...

Dagen i dag begynte som alle andre, tidlig opp, har ikke noe å si om en har fri. Malin våkner tidlig så det er bare å kave seg opp. Fri fra skolen, kjørte Malin i barnehagen så kunne jeg begynne min kvlitets tid for meg selv. Den skulle brukes til å bake. Jeg lever som nevnt tidligere på lavkarbo så jeg baker brød og slikt selv. I dag ble det brød, knekkebrød og musli. Ble noen timer ved kjøkkenbenken men det duftet godt og smaker godt.




På ettermiddagen kom Gitze og Mari. Gulle til mormor, hihi:-) Er til å spise opp!! Sjønne <3

Gitze og Malin hadde play time på Malin sitt rom. De kledde seg ut, morsomt:-) 




Nå går jeg på soffen å legger meg på opplading til en ny skoledag i morgen.

Ha en avslappende kveld...




mandag 14. februar 2011

Er dette en god dag...

Sitter her på morningen å lytter. Det blåser og uler veldigt ute enda men har roet seg litt siden i natt. Ble ikke mangen timer søvn. Det stormet slik ute at jeg var sikker på at tak og vinduer skulle komme inn. Så har jeg hatt Lille Prinsessen sitt kne godt plantet i ryggen meste parten av natten. Hun våknet av alt bråket med stormen og var redd så da måtte hun få sove med mor & far. Men ellers er alt bra. Klar for en ny skole dag:-) Ut å lære noe nytt. Nå skal prinsessen vekkes, en kaffe kopp til nydes så skal en sparkle litt i ansikte, en dasj parfyme så er det ut i stormen.




Ha en super duper dag alle sammen...

søndag 13. februar 2011

Morsdag...




Da mødre ble til
var tanken ganske klar.
For mødre har noe
i seg så ingen andre har.

De øser av sin omsorg
og deler alt de vet.
De viser deg at livet
er håp og kjærlighet.

Derfor har vi mødre.
Og dersom du spør meg,
den beste mor i verden,
det er nettopp DEG!


Ha en kjempe flott morsdag alle herlige mødre! 








lørdag 12. februar 2011

Lørdag...

Lørdag!!! I dag skal vi bare kose oss. Ikke noe stress. Har en laaaang morgen i morgenkåpen med kaffe og barnetv. Stelle oss så skal vi reise til Gitze. Må ut til lille gulle til mormor, lille Mari <3 Må ut å se om jeg får et smil av henne, Gitze sier at hun så vidt har begynt å smile nå :-) 1 mnd er hun nå, tiden går så fort.






Titter en ut så kan en få en liten snev av vår fornemmelse. Opphold og snart sol. Blir en flott dag trur jeg. Snart kommer snøklokker, klosterklokker og krokuser i plen og blomsterbed. Åååå, gleder meg til våren!!


Ha en flott dag alle sammen...

torsdag 10. februar 2011

Forening...

I kveld er det forening med Tuppene. Gleder meg. Kjempe koseligt å samles en gang i mnd til god mat og masse drøs og sladder, slikt vi tupper er så gode til, hihi.-)



Vi har hold på siden vi var rundt 18 år. Hadde noen år opphold når noen flyttet hit å dit, det var vel kansje meg det, hehe:-) men nå er vi godt igang igjen. Så nå er det å få lille tuppe jenta her i seng så bærer det av sted:-)

Fin fin kveld...



onsdag 9. februar 2011

Skinkesalat...

I dag har jeg lyst å dele denne herlige Skinkesalaten som jeg har funnet i bloggen til Lenabeatrice. Det er en lavkarbo salat men alle kan spise den og den smaker himmelsk godt, syns jeg da :-)




  • 1/2 kinakål
  • 1 paprika
  • 1 boks picnik skinke
  • 1/2 løk (jeg bruker halv av en halv)
  • 1 pk majones
  • 300 gr. jarlsbergost (må ha ost med litt smak)
  • 1,5 dl fløte
  • 115 gr mini mais
Fløten skal piskes til milkshakekonsistens. Kutt alt i passe biter å bland alt sammen. Den er iallefall god i 3 dager i kjøleskapet.

Nå skal jeg nyte min lunsj med skinkesalaten!


Ha en flott dag alle sammen...

tirsdag 8. februar 2011

Glad i dag...

Ja, ikke alltid så mye som skal til for å gjøre meg glad. I dag er jeg glad for jeg endeligen har fått min "kjære" Audi bilen tilbake fra verksted. 1 1/2 uke uten bil, det er stress. Er veldig avhengig av bilen. Malin skal i barnehagen og jeg skal på skole. Den kombinasjonen går ikke uten bil. Min kjære må ha sin bil på jobben. men jeg har ei snill mor som har lånt meg bil da. Så har jeg kjørt å hentet henne rundt men nå er alt tilbake til normalen... HERLIGT!!! Utroligt hvor avhengig vi blir av disse kjøretøya, men slik er nå hverdagen her, avhengig av bil.....



Nå må jeg stelle prinsessa så bærer det av sted på dans med henne....

Ha en fin tirsdag ettermiddag...

søndag 6. februar 2011

Kino...

Elias og jakten på havets gull!



I dag har Malin og meg vært på kino. Det er første gang Malin har vært på kino så det var på tide. Hun stor koset seg. Så det er noe så vi snart gjør igjen.



Sandnes Kino er kjempe flott, med herlige skinnstoler som en kan legge ryggen litt tilbake. God plass for føttene så det er bare en glede å gå på kino nå. God lyd, som Malin merket og. Syns nok det var litt høyt somme tider, og det ble jo litt mer skummelt  med så høy lyd. Satt litt på fange men ellers i sitt sete. Hadde litt gotteri og drikke, har låv å spise litt gotteri når en er på kino:-)



Ellers så var det en koselig film som passer bra for de små.

 Neste gang tenker jeg det blir filmen



"To på rømmen" 

Nå begynner mørke å snike seg på igjen. På tide å tenne litt sterinlys å rigge seg til for litt tv kos på søndagkvelden. Kansje lese litt i boken min.

Ha en fortsatt flott søndag...

fredag 4. februar 2011

Lese...

Jeg har funnet fram boken min som jeg begynte på for leeeenge siden. Leste nesten halve så fikk jeg så mye å gjøre i forbindelse med flytting at den ble glemt. Nå har jeg funnet den fram igjen og vil begynne å lese litt igjen i helgen. Koble av litt. Får skum lese begynnelsen så kommer jeg nok inn i den igjen. Liza Marklund har jeg lest et par bøker av men klarer ikke helt bestemme meg om jeg liker skrive stilen hennes, men MÅ fullføre en bok jeg har begynt på....

Ellers er det jo fredag i dag og helg. Den skal nytes til endes. Store Korslaget i kveld, så begynner Senkveld igjen. Fredagens høyde punkt. De er gull fine!!

Ha en flott fredagskveld...


torsdag 3. februar 2011

Litt trett...

Sliten og trett i kveld. Tar på å stå opp før fuglene, sitte på skolebenk å lære, masse som skal inn i mitt lille hode. Lure på om jeg har plass, hihi :-) Men gøy er det!!! Dagene går så fort. Herlige damer jeg går sammen med og ei herlig lærer. Så jeg ser lyst på dette (trur jeg).... :-)

Men nå tar jeg kveld fra data å parkerer meg  foran tv med teppe godt rundt meg og en kopp te. Lille My på fange...



Så er det snart helg...

onsdag 2. februar 2011

Drømmer...

Sitter her hjemme å ser ut på surt, kaldt og bløtt vær. Drømmer om sommeren... Ser på bilder fra sommeren... Gleder meg til vi begynner å reise til Åkrahamn igjen. Vi bruker mye av fritiden våres der og alle sommerferier. Kan ikke tenke meg en sommerferie andreplasser... Har feriert der siden jeg var født...




DRØMMER...

Men må våkne og fortsette med  mine gjøre mål for i dag...

Ha en fin fin dag...




tirsdag 1. februar 2011

Malin på dans...




I dag har Malin begynt på http://www.studiovanessa.no/ på dans. Hun gledet seg veldigt før vi reiste og var nok veldigt spent. Og mer stas ble det når hun fikk på seg danseklærna. Hun ble jo så søt den lille prinsessen min. Der var en 8-10 søte små jenter. Vi foreldre måtte vente på eget rom. Fikk lure litt inn i en sprekk i døren. De var så flinke. Og alle var så snille å hørte etter hva som ble sagt. Det varer en halv time og det er nok for de små jentene. Semestere varer til juni og da skal de ha oppvisnig for oss forelder. Det gleder vi oss til.





Danse jenta Malin...