torsdag 31. mars 2011

"Narredagen"


I dag er det 1 april, den store narredagen. Lurte litt på hvor det kom fra så måtte inn på wikipedia å finne det ut. Her er et lite utdrag derfra:

Aprilsnarr er en gammel skikk som går ut på å lure noen den 1 april. Den nordiske formen for aprilsnarr stammer fra Frankrike, hvor de «ga noen aprilfisken».  Det gjorde de ved å feste en papirfisk i all hemmelighet på ryggen til den som ble narret, og denne skikken skriver seg tilbake til sent på 1500 tallet. Frankrike gikk da som en av de første europeiske landene over til den gregorianske kalenderen som innebar at det nye årets start ble flyttet fra vårjevndøgn til 1. Januar. De som fortsatt brukte den gamle kalenderen ble offer for lureri fra resten av befolkningen, og de lurte fikk kallenavnet Poisson d’Avril, det vil «aprilsfisk».
Aprilsnarr er idag en kjent og praktiserbar tradisjon over hele Europa.



Ja ja, en får holde seg klar i toppen i dag så en ikke blir lurt. Å jeg som er så lett lurt, hihi:-) men ikke flink til å lure andre...

Ha en flott dag!!



Klem Gry

Prøven over...

Da kan jeg puste lettet ut for denne gang. Heldags PRØVEN er over. Ja, kan vel puste lettet ut når jeg har fått resultatet, eller kansje jeg ikke puster mer da, hihi, ikke vet jeg, bare glad denne prøven er over. Fikk nå svart på alt men om det er rett vil tiden vise, uff uff!! Har skrevet til krampen tok meg.

Resten av denne dagen skal jeg bare rydde litt å lage middag til mine kjære, så skal jeg ha en data fri kveld..... Koble litt ut i hode....



Nyt denne siste dag i Mars alle og så gleder vi oss til April. Nærmere sommeren nå!!!

Klem Gry

onsdag 30. mars 2011

Award! Så koseligt!!

Har hatt lenge pause fra bloggen nå. Har mye å gjøre nå med skole og andre ting. Blogging er skikkeligt koseligt og jeg har savnet det veldigt men det har vært litt godt, Men savner å sitte på morningen med kaffe koppen å lese i alle de koselige og inspirerende bloggene, alle dere herlige damer man blir litt kjent med. Lese alle hyggelige komentarer en får på sine innlegg, de varmer og er så koselige-) Men blogging tar tid og jeg må prioritere litt, men kjenner jeg ikke kan være helt vekke fra bloggen,
Slik som i dag når jeg bare måtte innom en tur å titte så lå der en Award til meg fra Man tager hva man haver, det varmer og inspirerer til å fortsette:-) Tusen takk skal du ha:-) Så jeg skal prøve og dele tiden litt med blogging igjen.


Men som kjent så følger der en utfordring med en Award. Med denne er der 10 spørsmål og gi Awarden videre til  blogger. Får prøve å svare så godt jeg kan på spørsmålene.

Hvorfor begynte du og blogge?
Begynte å lese litt rundt på forskjellige blogger og fant mye inspiriasjon og så var det så hyggeligt og koseligt så fant ut at dette måtte jeg prøve.

Hvilke blogger følger du?
Jeg følger mangen forskjellige blogger. Alt fra intriør, mat, klær og det hverdagslige. Kooosi:-)

Favoritt makeup merke?
Det er i.d. bareMinerals, Dior og Loreal.

Favoritt klesmerke?
Må bare si at det har jeg ikke..... :-)

Ditt "må ha" makeup produkt?
i.d. bareMinerals. Bare MÅ ha!!!

Favorittfarge?
Sort og hvit om en kan kalle det farger. Men også blått, lilla, rosa, ja litt forskjelligt.

Parfyme?
Armani (favoritt) og Tender Poison Dior.

Favoritt film?
"Mot alle odds" gammel men en film som jeg kan se igjen.

Hvilket land vil du besøke og hvorfor?
Kunne faktisk tenkt meg en tur til Thailand, nå har jeg hørt så mye flott om det lande så hadde vært spennende å utforsket det selv. Ellers ville jeg reist litt mer rundt i USA å besøkt familie rundt om der.

Fem ting du alltid har i vesken din?
Mobil, lommebok, lippgloss, drops, nøkkler.

Jeg gir Awarden videre til koselige og flotte blogger som jeg følger:


Kunne delt ut Award til mangen fler, alle er jo så herlige:-) Det er selvfølgeligt fritt for om man vil ta utfordringen men jeg syns dere skal ha den så jeg kan vise at jeg setter pris på deres blogger:-)

Dere får ha en riktig god natt. Må snart finne loppekassen, skal ha prøve i morgen og kjenner at kroppen min er nokså urolig. Montro om jeg får sove, har ikke helt tru på det....

Natti Natt!!

Klem fra Gry

onsdag 16. mars 2011

Vår i lufta...

VÅR i lufta idag. Sol og blå himmel, en herlig dag. Formen er stigende etter noen dager med bihule og feber.
Kjente at energien kom snikende fram i dag. Så da var det bare å gripe den fatt. Onsdag er min bakedag så i dag ble det knekkebrød og rundstykker. (lavkarbo)


Solen skinte så flott og solen varmet litt så Lille My og meg måtte ut i hagen en tur å titte. Snøklokkene har komt flott fram nå. Den blå katten som står i bede var kommet fram fra snø og løv, så noe rusjen ut men koseligt var det, hihi:-)





Litt ut på dagen kom min elste datter og barnebarn på besøk. Vi koset oss som alltid. Etter middagen gikk vi oss en tur i ettermiddags solen. Tante Malin med sin lille vogn, søtt!



En herlig fridag!
Skole i morgen, gleder meg :-)

Natti natt!!

Klem Gry

lørdag 12. mars 2011

Bake søte kake...

Herlig lørdag! Sykdomen har sluppet take i huset, nesten... litt forkjølelse på gang på mor i huset men den skal jeg klare...Bare det blir slutt på ferien så trur jeg vi blir friske. Tåler ikke ha ferie her vist, hihi:-)

Dagen i dag har jeg tilbrakt på kjøkkene. Hadde planer i ferien å bake litt men fikk ikke gjort det så i dag tok jeg fart å fikk baket lavkarbo brownies og laget lavkarbo is. Smakte bare litt på dem og de smakte kjempe godt!! Skal ha barnebarn, datter og svigersønn på middag i morgen så da må vi ha noe gott til kaffen. Så får vi håpe det faller i smak med lavkarbo.

Brownies





Skogsbæris


Nå har vi hatt herlig middag, kotteletter i ovnen....mette og gode... Snart lalle tid for små Prinsesser...Tv tid for far og mor..


Ha en kosi lørdagskveld alle sammen!!


Klem Gry!

fredag 11. mars 2011

God Helg...

Så er vi kommet fram til siste dag i vinterferien... Titter en ut så stemmer det med vinter, der er helt hvitt, blå himmel og sol. Kan jo bare si at det er flott da, men....VÅR!

Denne uken hadde jeg så mangen planer, en heluke fri, da skal en få gjort mye men ikke alltid det går etter planene. Lille prinsessen min ble syk på søndag, oppkast i 2 døgn så ovetok øreverken. Først det ene øre så det andre. Har vært noen tøffe døgn med lite søvn. Trenger en uke ferie nå, hihi:-)

Kjenner jeg er noe rastlaus nå når jeg sitter å ser på det flotte være ute men kan ikke ut me Malin i dag heller.


Men vi koser oss inne. Fyrer i peisen, brenner lys og har laget meg en herlig frokost.

I går så lurte jeg meg ut en tur når min kjære kom fra jobb. Trengte ut å hente krefter og innspirasjo. Da havnet jeg på Plantasjen. Kjøpte masse blomster. Roser, Perleblomster, Orkide og en så varer evigt og må tørke støv av, men den var så fin å passer så godt i vinduet, hihi:-) Se selv...



Nå får jeg lese litt rundt på alle de koselige bloggene. Så får alle ha en strålende fredag og helg!!!

Klem Gry

tirsdag 8. mars 2011

Første vårtegn...

I dag når jeg skulle ut med søppla så ser jeg snøklokkene begynner å titte fram. Første tegn på at VÅREN ikke er så langt unna.










Det muntrer enn litt opp i denne ikke så alt for kjekke vinterferien. Sykt barn. To døgn me oppkast nå, det terer på alle. Håper lille prinsessen min snart blir frisk. Ikke noe gøy å se henne syk. Været er vel heller ikke det beste. Blåser veldigt og skikkeligt kaldt ute. Fyrer i peisen å brenner masse lys så får en gjøre det beste ut av det.....

Ha en fin dag!

Klem Gry!!




onsdag 2. mars 2011

Genersjons bilde...

I går var vi å besøkte min kjære farmor. Hun er 88 år. Vi fikk tatt et 4 generasjons bilde. Manglet min far men håper vi får tatt et nytt så det blir riktigt med 5 generasjoner. Tenk, hun er mor, mormor, farmor, oldemor og tippoldemor. Det var en meget stolt dame vi besøkte. Må bare dele disse bildene med dere. Jeg er ganske så stolt av dem alle på bildene:-)




Tippoldemor



4 generasjoner





Jeg har vel litt grunn til å være stolt!!

Ha en kjempe flott dag! Snart helg og vinterferie!

Klem Gry

tirsdag 1. mars 2011

Servietter...


Trur ikke jeg blir for gammel til å samle på servietter. Klarer ikke gå forbi en fin pakke servietter som ber meg, "Ta meg med hjem", jaaa, så klart du skal være med meg hjem... :-) Dekke bord liker jeg godt og til visse anledninger så kjøper jeg med 3-4 forskjellige pakker med servietter for å finne akkurat den jeg skulle ha, som passet best. Kan være en må skifte både service og duk før en er helt fornøyd men jeg koooser meg med det. Noen servietter får en IKKE låv å bruke. Blir litt mobbet av min datter og min kjære, hihi:-)
I går var der noen pakker servietter jeg gikk forbi som ropte på meg. Fikk vårfornemmelse av de så de fikk være med meg hjem....  Se selv, vekker litt vår følelse....




I dag skal min eldste datter, barnebarn og jeg besøke min farmor som er både oldemor og tippoldemor. Det er litt av en tittel hun har og er så stolt å gleder seg slikt til å få se den lille prinsessen.

Ha en flott dag!

Klem Gry