Jeg er veldig glad i pesto. Både grønn og rød. Det er jo godt hele året men blir ikke jeg lager det så mye vinterstid. Men i dag har jeg laget rød pesto. Nå starter grillsesongen så da blir det mye salat så godt med litt pesto til å fresje opp salaten med eller et godt brød til å dippe i pesto....nam nam... :-)
Rød pesto
Ingredienser
- 50 g pinjekjerner
- 100 g soltørkede tomater, nedlagt i olje
- 50 g revet fersk parmesan
- 2 fedd hvitløk
- 1,5 dl olivenolje
Framgangsmåte
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de blir gylne. Kjør pinjekjernene i en blender sammen med hvitløk, parmesan og soltørkede tomater. Olivenoljen tilsettes litt etter litt til ønsket konsistens. Ta gjerne mer olje, dersom pestoen blir for tørr.
Tips
Du kan også bruke tørre soltørkede tomater. Da bør mengden olivenolje økes, ellers blir pestoen for tykk og tørr.
Ha en riktig så flott lørdagskveld alle sammen...
Klem Gry
Så flink du er som lager pesto selv:) Det skal jeg prøve en dag:) Klem
SvarSlettGod morgen Gry!
SvarSlettEndelig litt tid til bloggen igjen, travelt med mye folk i huset og må snike meg til 10 min hist og pist hi hi.
Denne pestoen skal garantert prøves, takk for oppskriften snille deg!
Ha en herlig søndag, tenk en hel uke siden barnedåpen allerede, skrekk og gru så fort tiden vår går!!
Klem Anne Karin
Mmmmm...hjemmelaget pesto er knallgodt og så lett å lage selv.
SvarSlettHar du prøvd grønn pesto på stekt torsk ? Nam...
Ha en nydelig søndag , kjære deg.
Klem fra Ingunn :)
Åh, jeg er kjempe glad i rød pesto! Pleier alltid å kjøpe ferdig på glass, men skal jammen prøve meg på denne oppskriften:) Tusen takk for tips:)
SvarSlettKlem